Etnografia e të folurit në Eposin e Kreshnikëve Gjovalin Shkurtaj

ISBN:

Published: November 14th 2013


Description

Etnografia e të folurit në Eposin e Kreshnikëve  by  Gjovalin Shkurtaj

Etnografia e të folurit në Eposin e Kreshnikëve by Gjovalin Shkurtaj
November 14th 2013 | | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | | ISBN: | 9.18 Mb

Këngët e kreshnikëve apo Epika popullore shqiptare e Veriut kanë qenë dhe vijojnë të jenë si mineralet e çmueshme, që mblidhen e nxiren prej thellësive të nëntokës e prej rrethinave a viseve malore më skajore, porse ato, pikërisht për shkëlzimin,MoreKëngët e kreshnikëve apo Epika popullore shqiptare e Veriut kanë qenë dhe vijojnë të jenë si mineralet e çmueshme, që mblidhen e nxiren prej thellësive të nëntokës e prej rrethinave a viseve malore më skajore, porse ato, pikërisht për shkëlzimin, hijeshinë dhe vlerat e tyre të çmueshme, bëhen menjëherë objekt gjakimi e pëlqimi prej masës së gjerë të studiuesve, njësoj si ari e argjendi prej zejtarëve ndejtarë e të ngulur të qyteteve.

Siç vlerësonte me të drejtë Qemal Haxhihasani: “Ashtu si kanë ndihmuar për njohjen e antikitetit grek poemat homerike,për karakterin kompleks të shtetit këngët akritike, për mesjetën gjermane e frënge këngët e Nibelungëve e të Rolandit, ashtu ndriçojnë për shekujt e Mesjetës të vendit tonë edhe rapsoditë monumentale të ciklit të kreshnikëve, të cilat qëndrojnë denjësisht krah krijimeve epike më të mira të popujve të tjerë”.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Etnografia e të folurit në Eposin e Kreshnikëve":


photoartstudio.com.pl

©2014-2015 | DMCA | Contact us